Search
  • helipasi82

Koristeluja kynsiin?

Onko kynsikoristelut sulle ihan vieras asia? Vai tarkoittaako se glitteriä kynnellä?


Mun asiakkaista moni yllättyi aluksi, kun kysyin millaiset koristelut laitetaan. Sitten iski valinnan vaikeus, koska vaihtoehtojahan on vaikka kuinka paljon. Moni kun oli tottunut, että koristelut = glitter.Tässä vain murto-osa erilaisista mun tekemistä koristeluista


Kynsistudio Helluusessa koristelut tarkottaa paljon muutakin kuin glitteriä, vaikka sitäkin tarpeen tullen käytetään.

Yritin joskus laskea montako erilaista koristelukoulutusta mä oon käyny, niitä taisi olla lähemmäs 20 ja lisää tulee koko ajan. Mä rakastan koristeluiden tekemistä, koska niillä pystyy ilmentää kantajansa persoonaa tai tiettyä elämänvaihetta.


Ajattelinkin avata vähän koristelutekniikoita tekstien ja kuvien muodossa. Näihin ei tosin yksi blogipostaus riitä, joten varauduthan jatko-osiin.


1. Vesisiirtokuvat

Moni ehkä muistaa lapsuudesta tai lasten lapsuudesta leikkitatuoinnit. Vesisiirtokuvien toimintaperiaate on hyvin samanlainen eli valittu kuva upotetaan veteen n. 10 sekunniksi, jonka jälkeen kuva nostetaan vedestä, taustapahvi liu'utetaan pois ja kuva siirretään kynnelle. Tämä on yksi nopeimmista tavoista saada näyttäviäkin kuvia kynsille, vaikka kuvan päättämisessä saattaakin mennä tovi laajan valikoiman takia.


Ruusu on vesisiirtokuva

Vesisiirtokuvia on ylempänä olevan ruusun kaltaisia koko kynnen kuvia ja pienempiä irrallisia kuvia.


Nimettömän sulka on vesisiirtokuva


2. Leimaus

Tämäkin on hyvin nopea koristelutekniikka, ainakin silloin kun tähdet ja kuu ovat oikeassa asennossa. Vaikka olen leimannut koristeita kynsiin n. 6 vuotta, on silti päiviä jolloin yksikään leimaus ei onnistu.

Leimauksessa käytetään metallilevyä, johon on kaiverrettu kuvioita; skrapaa, jolla leimauslakka pyyhitään kaiverruksiin; erityistä leimalakkaa, tämä on nopeasti kuivuvaa; stampperia, silikoninen tyyny, jolla kuva nostetaan laatalta kynnelle.


Kuvasta löytyy musta ja valkoinen leimalakka sekä kotelossaan oleva leimalaatta

Leimata voi myös foliolla ja erilaisilla pigmenttijauheilla. Foliolla leimaamiseen tarvitaan folioleimauslakka, jolla haluttu kuva ensin siirretään kynnelle, annetaan sen kuivaa n. minuutti ja päälle laitetaan folio.


Nimettömässä folioleimattu koristelu

Kukat on leimattu mustalla leimalakalla ja väritetty geelilakalla


Hopeinen leimaus

3. InkArt

Inkit ovat myös nopea tapa tehdä koristeluja. Ne ovat alkoholipohjaisia paljon väripigmenttiä sisältäviä nesteitä. Ne vaativat mattapinnan alleen, mutta valmiin kuvion päälle voidaan laittaa kiiltävä päällyslakka. Parhaiten inkit toimivat valkoisen pohjan päällä, jolloin värit pääsevät kunnolla edukseen.


Nimettömässä violettia ja pinkkiä inkiä sekaisin

Inkkejä tiputellaan kynnelle ja valkoisella inkillä ns. siirrellään tippojen rajoja, jolloin voidaa luoda erilaisia kuvioita.


Turkoosi-vihreää marmoria inkeillä

4. Kromijauheet

Kromijauheet ovat myös helppo ja nopea koristeluvaihtoehto. Kromijauheita löytyy eri värisiä, multa löytyy violetti, vihreä, ruusukulta, punainen, pinkki, sininen, hopea, kulta, pronssi ja aurora nyt ainakin. Kromijauheita voi käyttää koko kynnellä tai yksittäiseen kuvaan.


Lehti maalattu mustalla ja päälle laitettiin ruusukulta kromijauhe

Aurora-jauhe valkoisen päällä nimettömässä

Aurora-jauhe turkoosin päällä nimettömässä ja keskisormessa

Jatketaan listaa seuraavalla kerralla 😊

7 views0 comments

Recent Posts

See All