Kuka niitä kynsiä tekee?

Heli-removebg-preview.png

Olen Heli Pasi, neljääkymmentä lähestyvä äiti ja vaimo. Työskentelen paikallisessa S-Marketissa kynsistudioni lisäksi. Muutin kymmenisen vuotta sitten tänne Kärkölään Etelä-Pohjanmaalta, Alahärmästä. Pohjalaisuus elää vahvasti mussa enkä siitä eroon haluakaan.

Kynsiä olen tehnyt vuodesta 2015 alkaen, ensin "vain itselle", sitten kavereille ja lopulta päätin ryhtyä yrittäjäksi. Kynsistudio Helluunen avasi ovensa virallisesti syyskuussa 2019, olohuoneemme nurkassa.

Mistä kaikki alkoi

Ensimmäiset selvät muistikuvat kynsieni lakkaamisesta ovat yläasteelta, saattaa johtua myrkynvihreästä kynsilakasta, joka herätti hilpeyttä koulukavereissani.

Olisiko ollut vuosi 2014, kun löysin Instagramin ja mulle avautui ihan uusi maailma, löysin kynsikoristelut. Valitettavasti työ kaupassa ei tee hyvää kynsilakalle ja turhauduin nopeasti tuntikausia koristelemieni kynsien nopeaan kulumiseen.

Jouluna 2014 sainkin vanhemmiltani onnen kyyneleitä aiheuttaneen joululahjan, Rio-merkkisen geelialoituspakkauksen. Ensimmäiset rakennekynteni tein tuolla paketilla.

Ajatus oli tosiaan tehdä vain itselle kynsiä, mutta nopeasti kaverit alkoivat kyselemään myös kynsiä. Facebookin kynsiryhmissä tutustuin ihaniin ihmisiin, jotka halusivat auttaa, ja yksi heistä potkikin minut rakennekynsien peruskoulutukseen.

Siitä alkoi kouluttautumiseni kynsien parissa ja voin vannoa, ettei se kouluttautumiseni siihen lopu! Tällä alalla ei koskaan ole valmis.

Tarina nimen ja logon takaa

Pari vuotta ennen varsinaista yrittäjyyden aloitusta pallottelin muutaman kynsikaverin kanssa mahdollista yrityksen nimeä.

Halusin nimen jotenkin yhdistyvän omaan nimeeni ja halusin sen ehdottomasti kertovan juuristani, olenhan ylpeästi pohojalaanen. Koskenkorvalla asuva kynsikaverini heitti ilmoille Kynsistudio Helluunen- nimen ja ihastuin siihen heti. Helluunen on etelä-pohjalainen murresana ja lähin vastine suomen kielessä taitaa olla söpö.

Logon ajatus tuli kuin itsestään, koska halusin senkin kuvastavan pohjalaista syntyperääni. Logossa oleva nauha on perinteinen pohjalainen miesten vyö, jossa pidettiin puukkoa. Vyön nimi on helavyö. Vyön väriksi oli pakko saada punainen, koska punainen väri on kotikuntani Alahärmän virallinen vyönväri. Perinteisesti helat ovat kultaisia, mutta nykyään niitä näkyy myös hopeisena.

Koulutukset

Tulen jatkossakin kouluttautumaan lisää, tällä alalla ei ole koskaan valmis

Lokakuu 2015-syyskuu 2019

Rakennekynsien peruskoulutus geelillä

Koulutuksessa opiskeltiin luonnonkynnen anatomiaa, kynsisairauksia, muotin oikeaoppista asennusta sekä kynnen rakentamista sekä yksivärisesti että reverse-tekniikalla.

Marraskuu 2018

Geelilakkaus ja koneellinen manikyyri

Koulutuksessa opiskeltiin luonnonkynnen anatomiaa, kynsisairauksia, työvälineiden huoltoa ja oikeaoppista koneellista manikyyriä sekä geelilakkausta

Marraskuu 2019

Salon Look Nails beginner- koulutus

Koulutuksessa opiskeltiin luonnonkynnen anatomiaa, kynsisairauksia, koneellista manikyyriä ja luonnonkynnen vahvistusta manikyyrigeelillä

Huhtikuu 2019

Wilde Pedique-koulutus

Koulutuksessa opiskeltiin kynnen anatomiaa, kynsisairauksia ja jalkojen hoitoa. Opiskeltiin oikeaoppinen kosmeettinen jalkahoito, sisäänkasvaneen kynnen oikaisu ja kynsiproteesin teko

Elokuu 2020

Light Elegance Introduction class

Koulutuksessa opiskeltiin Light Elegance- merkin geelejä sekä niiden oikeaoppista käyttöä

Syyskuu 2020

No Filing- koulutus

Koulutuksessa opiskeltiin luonnonkynnen anatomiaa, muotin oikeaoppista asennusta sekä rakennekynnen tekemistä mahdollisimman vähällä viilauksella

Heinäkuu 2020

Minx

Online-kurssilla opiskeltiin Minx-kalvon asennusta luonnonkynteen

Heinäkuu 2020-

IBX-hoito

Online-koulutuksessa opiskeltiin luonnonkynnen vaurioita ja IBX-hoidon apua niihin.
En ole vielä suorittanut riittävästi näyttöjä diplomia varten

Helmikuu 2017-

Erilaisia koristelukoulutuksia

Erilaisia koristelukoulutuksia olen tähän mennessä käynyt lähemmäs 20. Kouluttajina on ollut niin kotimaisia ammattilaisia kuin ulkomaisiakin huippuja. Osa koulutuksista on käyty paikan päällä ja osa online-koulutuksina